Ιστορικό του "Θέατρο τση Ζάκυθος"

Το "ΘΕΑΤΡΟ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ" ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1982, από επαγγελματίες ηθοποιούς ζακυνθινής καταγωγής και δουλεύει με βάση τους κώδικες του Επτανησιακού Λαϊκού Θεάτρου. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, έχει οργανώσει εργαστήριο μελέτης του προαναφερόμενου θεατρικού είδους και έχει ανεβάσει τα έργα "Γιαννιώτες" ή "Κωμωδία των Ψευτογιατρών",γραμμένο το 1745 στη Ζάκυνθο, από τον Σαβόγια Ρούσμελη, "Χάσης" του Δ. Γουζέλη,γραμμένο στη Ζ άκυνθο το 1790
, "Xαρτοπαίκτης" του Μ.Χουρμούζη , "Λα Μοσκέτα" του Ρουτζάντε, "Ζωρζ Νταντέν" του Μολιέρου , "Μικρός πρίγκιπας" του Αντουαν Ντε Σέεντ Εξυπερύ ,"Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω" του Ντάριο Φο, ΄'Ονειρο καλοκαιρινήςνύχτας του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, "Κατά φαντασίαν ασθενής" του Μολιέρου , "Κουρέας της Σεβίλης" του Μπωμαρσαί, "Ευγένα" του Μοντσελέζε,"Γκόλφω , ο αγαπητικός της βοσκοπούλας και άλλλες ιστορίες"
και "Μύθι μύθι παραμύθι" των αδελφών Γκριμ.
Παράλληλα με αυτή τη δραστηριότητα και σε συνεργασία με την κυρία Τζένη Ρουσσέα έχει ανεβάσει τα έργα :
"Το μυστικό της κοντέσας Βαλέραινας" του Γρηγορίου Ξενόπουλου και "Φλαντρώ" του Παντελή Χορν.










Την καλοκαιρινή περίοδο 2010 επαναλήφθηκε η παράσταση
"Ωραία και μόνη η Ζάκυνθος... με κυριεύει " των Δ.Γιατρά και Κ.Καποδίστρια στο Κηποθέατρο που βρίσκεται στον Αυριακό.
Η παράσταση ανέβηκε σε σκηνοθεσία Κώστα Καποδίστρια και Μπάμπη Σούλη με ερμηνευτές τους Γιώργο Βούτο (ποιητής) Κώστα Καποδίστρια (κόντε Βούλτσος) και Διονύση Ποταμίτη (Δόξας).

Την χειμερινή περίοδο 2010-2011 ανέβασε την παράσταση "Ιστορίες Αθλιότητας" με κείμενα, τραγούδια και ποιήματα του Μπέρτολτ Μπρεχτ. 

Την καλοκαιρινή περίοδο 2011 ανέβασε τους "Μονολόγους" του Ιάκωβου Καμπανέλλη και την χειμερινή περίοδο 2011-2012 ανέβασε την παράσταση "Τρεις ιστορίες- τρεις εποχές" με μονολόγους του Ιάκωβου Καμπανέλλη και άλλα κείμενα.



Comments

Popular posts from this blog

ΧΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΟΥΖΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΟΥ ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ ΤΕΧΝΗΣ