Διεθνές Θεατρικό Εργαστήρι - Πρόσκληση Συμμετοχής




Ο οργανισμός Astràgali Teatro, σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας, Κοινωνιολογίας και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Salento , το Ιταλικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου -International Theatre Institute (ITI) και το Θέατρο τση Ζάκυθος οργανώνουν στη Ζάκυνθο, με τη βοήθεια του Δήμου Ζακυνθίων, Διεθνές Θεατρικό Εργαστήρι από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου 2013.

Το Διεθνές Θεατρικό Εργαστήρι στη Ζάκυνθο αποτελεί μέρος του έργου H.O.S.T.-Hospitality, Otherness, Society, Theatre, το οποίο πραγματοποιείται από τους φορείς:
 Τμήμα Ιστορίας, Κοινωνιολογίας και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Salento
 Οργανισμό Astràgali Teatro (Ιταλία),
 Ιταλική περιφέριεα Lecce,
 Πολιτιστικό οργανισμό Babelmed (Ρώμη),
 Πολιτιστικό οργανισμό GAL Terra d’Arneo (Ιταλία),
 Πανεπιστήμιο του Cadiz (Ισπανία),
 Θέατρο τση Ζάκυθος (Ελλάδα),
 Σατιρικό Θέατρο Λευκωσίας (Κύπρος)
 Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου -International Theatre Institute (ITI) (Γαλλία).
Το έργο χρηματοδοτείται από τo πρόγραμμα «Πολιτισμός 2007-2013» της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Το κύριο θέμα του εργαστηρίου που διευθύνεται από το Πανεπιστήμιο του Salento αφορά στην κοινωνική έρευνα που σχετίζεται με τη μετανάστευση στις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Για την υλοποίηση της ενέργειας προβλέπονται διάφορες δραστηριότητες με κορυφαία ένα εντατικό σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί από τον σκηνοθέτη Fabio Tolledi και τους εκπαιδευτές του Astragali Teatro. Κεντρικό Πυρήνα του σεμιναρίου αποτελεί μια διαπολιτισμική και διεπιστημονική προσέγγιση που βασίζεται στην σωματική τέχνη και την επεξεργασία των ανάλογων τεχνικών που θα καταστήσουν την τέχνη αποτελεσματικό μέσο κατά των διακρίσεων και των συγκρούσεων.

Το εργαστήριο προβλέπει ένα εντατικό πρόγραμμα εργασίας (8/10 ώρες την ημέρα).
Απευθύνεται σε μια ομάδα περίπου 30 νέων επαγγελματιών ηθοποιών από την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες, που ενδιαφέρονται για το θέμα "Θέατρο και Μετανάστευση".
Προτεραιότητα στην επιλογή θα δοθεί στους καλλιτέχνες από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να πληρώσουν ένα ποσό εγγύησης που θα επιστραφεί στο τέλος της διαμονής. Πληρωτέα κατά την εγγραφή: 50 €

Ημερομηνίες: 20 Φεβ με 2 Μαρ 2013
Τοποθεσία: Θέατρο τση Ζάκυθος, Ελλάδα

Το ταξίδι, η διαμονή και η διατροφή θα γίνουν με έξοδα των συμμετεχόντων.
Οι διοργανωτές θα παρέχουν συμβουλές σχετικά με τις βέλτιστες τιμές σε καταλύματα και επιλογές για φαγητό.

Πώς να υποβάλετε αίτηση:
Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν τα ακόλουθα έγγραφα ηλεκτρονικά (στα αγγλικά) σε αυτή τη διεύθυνση e-mail   teatro@astragali.org
έως τις 20 Ιανουαρίου 12 το μεσημέρι (ώρα Κεντρικής Ευρώπης), το αργότερο:
• Ένα ενημερωμένο βιογραφικό σημείωμα, συμπεριλαμβανομένου ενός αριθμού τηλεφώνου και διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
• Μια σύντομη επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος (έως 400 λέξεις), διευκρινίζοντας: τι περιμένει να πάρει από το πρόγραμμα


Σημαντικό: Βασική γνώση της αγγλικής γλώσσας είναι απαραίτητη. Όλη η αλληλογραφία θα γίνεται μέσω e-mail μόνο, εκτός εάν έχει υποβληθεί στους διοργανωτές συγκεκριμένο αίτημα.


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε (στα αγγλικά):
Κα Roberta Quarta
teatro@astragali.org


Προθεσμία για Υποβολή
20η Ιανουαρίου, 2013

Απόφαση Συμμετοχής
Όλοι οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για την απόφαση της Επιτροπής Αξιολόγησης το συντομότερο, προκειμένου να επιτρέψει στους συμμετέχοντες να οργανώσουν το ταξίδι τους. Εάν σας προσφέρεται συμμετοχή, θα πρέπει να αποδεχθείτε την προσφορά γραπτώς.

Comments

Popular posts from this blog

ΧΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΟΥΖΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΟΥ ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ ΤΕΧΝΗΣ

Ιστορικό του "Θέατρο τση Ζάκυθος"